Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları yapıldı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) tarafından Ankara’da 19 Eylül Gaziler Günü yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları yapıldı!

19 Eylül Gaziler Günü için yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) tarafından da Ankara’da çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk etkinlik Anıtkabir’de gerçekleştirilirken daha sonra şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) 19 Eylül gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Alparslan Türkeş’in ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabirleri de ziyaret edildi. Daha sonra yapılan etkinlikte ise Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilip gaziler ve şehitler yad edildiler.

ANKARA’DA GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ!

TÜGŞAV tarafından Ankara'da düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programına İçişleri Bakan Yardımcı Mehmet Aktaş, Keçiören Kaymakamı Mehmet Aktaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda, gaziler ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları yapıldı!

TÜGŞAV Başkanı Lokman Aylar, gazi ve şehit evlerinin sadece sosyal hizmet alanın bir unsuru olmadığını söyledi. Gazi ve şehit ailelerine yönelik hizmetlerin tek bir bakanlıkta toplanmasının ve genel müdürlük seviyesine getirilmesinin kıymetli olduğunu dile getiren Aylar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı içerisinde politika kurulu olarak daha kapsamlı, daha aktif ve daha etkili bir süreç içerisinde yer almamızı gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Gün boyu çeşitli etkinlikler ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) oldukça aktif bir görüntü ortaya koydu. Gazilerin ve şehitlerin toplum için önemine dikkat çekilirken gazilerin haklarının daha da geliştirilmesi istendi. Bu konuda çeşitli yeni adımların atılması talep edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER