Ankara'da 17 Mayıs Cuma Namazı saat kaçta kılınacak?

İslam Alemi Cuma Namazı için araştırmalarına başladı. Ankara'da Cuma Namazının saat kaçta kılınacağı merak edilirken bu saati kaçırmak istemeyenler için detayları derledik.

Ankara'da 17 Mayıs Cuma Namazı saat kaçta kılınacak?

İslam alemi bir Cuma gününe daha erişmenin heyecanı ile cuma namazı vaktini araştırmaya başladı. Cemaat ile camilerde idrak edilecek olan cuma namazında binlerce vatandaş bir araya gelecek. Müslümanların bayramı olarak adlandırılan cuma günü bilinçlenme, bilgilenme, günahlardan arınma, kaynaşma ve dayanışma günü olarak addedilirken 81 il genelinde binlerce Müslüman cuma namazında buluşacak.
Müslümanlar, camilerde kendilerine farz kılınan ibadetlerini gerçekleştirecek ve dualar edecek. Cuma namazı öncesi İslam alemi, "17 Mayıs Cuma ezanı saat kaçta okunuyor, cuma namazı saat kaçta kılınacak?" sorusuna yanıt araştırmaya başladı.

ANKARA'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

17 Mayıs Ankara'da cuma namazı saati sorgulanıyor. Cuma namazı öğle saatlerinde cemaatle kılınıyor. 17 Mayıs tarihi ile Diyanet İşleri Başkanlığı il il namaz saatini açıkladı. Cuma namazı vakti için araştırmalar devam ederken 17 Mayıs günü öğle namazıyla birlikte cuma namazı da eda edilecek. İl il cuma namazı vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılırken her hafta cuma günü öğle ezanı ile birlikte camilerde saf tutuluyor.

Ankara'da 17 Mayıs Cuma Namazı saat kaçta kılınacak?

Müslümanlara farz kılınan Cuma namazını kaçırmak istemeyenler, bulundukları ilde cuma ezanının saat kaçta okunacağını merak ederek araştırıyor. Cuma namazı, Diyanet İşleri'nin belirdiği saatlerde kılınır ve her ilde farklılık gösterirken Ankara'da 17 Mayıs Cuma namazı saat 15.52'de kılınacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER