Ankara'da 15 Temmuz'a özel Beştepe Millet Cami'nin minaresinde Türk bayrağı açıldı

15 Temmuz Darbe Girişimi, darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekatı, 15 - 16 Temmuz 2016 tarihleri arasında bir grup asker tarafından düzenlenen askeri darbe olarak kayıtlara geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla darbe girişiminin yıl dönümü kutlandı.

15 - 16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de düzenlenen askeri bir darbe girişimi olarak kayıtlanan 15 Temmuz'un 8'nci yıl dönümü kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlarken anma toplantısına katılanlara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz kıyamının 8'inci seneyi devriyesinde tüm Türkiye'nin birbirine kenetlenmiş durumda olduğunu ifade ederek, "Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Cami'nin minaresinde Türk bayrağı açıldı.

BEŞTEPE MİLLET CAMİ'NİN MİNARESİNDE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, aziz milletimin şahlanıp ırmaklar misali taştığı gündür, diri olup, iri olup, bir olup istiklali için coştuğu gündür, denizlerden engin ferasetiyle ve dağlardan yüce asaletiyle yediden yetmişe her bir ferdiyle çıkıp meydanlara koştuğu gündür" mısralarını okurken bugünün, milletin zaferinin, aziz milletin FETÖ'cü darbecilere karşı çıplak elleriyle yazdığı direniş destanının 8'inci yılı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde anma programı düzenlendi. Program kapsamında Beştepe Millet Cami'nin minaresinde Türk bayrağı açıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı