Ankara'da 13 yaşındaki çocuğun asansör kazasında hayatını kaybetmesi olayında 3 tutuklama

Ankara’da geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki B.S.B için yürütülen soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Ankara'da 13 yaşındaki çocuğun asansör kazasında hayatını kaybetmesi olayında 3 tutuklama

Ankara’nın Sincan ilçesinde Temmuz ayında meydana gelen asansör kazasında 13 yaşındaki B.S.B. hayatını kaybetmişti. Olay asansörün arızalanması ile B.S.B.’nin burada mahsur kalması ile başladı. Kurtarma çalışmaları sırasında B.S.B. asansör boşluğuna düşerek canından olmuştu. Bunun üzerine olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Yapılan soruşturmada kurtarma görevi yapanların kamu görevlisi olmalarından dolayı Ankara Valiliği’nden izin istenmesi ve bu izne itiraz edilmesi ile süreç uzadı. Ancak nihayetinde olayda kusuru olduğu iddia edilen 3 kişi önce gözaltına alındılar ve sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “23.07.2024 tarihinde Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın asansöründe mahsur kalan T.E.D. ve B.S.B. isimli çocukları kurtarma çalışması sırasında B.S.B. isimli çocuğun asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, alınan bilirkişi raporuna göre olayda kusurlu oldukları tespit edilen şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 25.07.2024 tarihli yazısı üzerine Ankara Valiliğinin soruşturma izni verilmesine dair kararına karşı şüpheliler tarafından yapılan itirazın reddedilmesi sonucu E.A., B.Y. ve B.B. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 14.10.2024 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüpheliler E.A., B.Y. ve B.B. ifade işlemleri sonrası sevk edildikleri Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan talep doğrultusunda tutuklanmışlardır” denildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili olarak soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu. Olayda ihmali bulunduğu iddiası ile tutuklanan 3 kişi için henüz kesin bir karar çıkmadı. Nihai karar yapılacak olan yargılamanın ardından belli olacak. Suçlu görülmeleri halinde her birisi için ayrı ayrı cezaya hükmedilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER