Ankara'da 10 milyon liralık el yazması kitapları satmaya çalışırken yakalandılar

Ankara’da değeri 10 milyon lira olduğu düşünülen iki adet el yazması kitap ele geçirilirken şüpheli iki kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

Ankara'da 10 milyon liralık el yazması kitapları satmaya çalışırken yakalandılar

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ele geçirmiş oldukları iki adet el yazması kitabı satmak isteyen iki kişi yakalandı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı bu konu hakkında istihbaratı elde edince düğmeye basıldı. Şahıslar ellerindeki iki adet el yazması kitabı satmak için müşteri ararken yakalandılar.

DEĞERLERİ 10 MİLYON LİRA

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda şüpheli 2 kişi yakalanarak gözaltına alındılar. Şahısların ellerinde bulunan el yazması kitapların İbranice olduğu ve deri üzerine yazıldığı tespit edildi. Değeri 10 milyon lirayı bulan kitabı satıp menfaat elde etmek isteyen şüpheliler kolluk kuvvetlerinden kaçamadılar.

MÜŞTERİ ARIYORDULAR

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 2 el yazması kitap ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda, Beypazarı ilçesinde A.K. ve İ.D'nin müşteri arayışında olduğu, ele geçirdiği tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisi alındı.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan, deri üzerine İbranice el yazması olduğu değerlendirilen 2 kitap ele geçirildi. Konuya ilişkin yakalanan 2 kişi işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan şahıslar güvenlik kuvvetlerince cezaevine teslim edildiler. Şahısların alacakları ceza yargılamanın neticesinde belli olacak. Bu süreçte tutuklu kalacak olan şüpheliler için yargılama sürecinin ne kadar devam edeceği bilinmiyor. Ankara’da güvenlik birimleri tarihi değeri olan eserlerin satışına izin verilmemesi için toğun bir çalışmayı sürekli olarak devam ettiriyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER