Ankara Yeşil Şehir Eylem planı ABB'nin internet sitesinde yayınlandı

Başkent Ankara'nın çevre kirliliğinin önlenmesi ve şehir hayatının yaşanılabilir şekilde devam etmesi için ABB tarafından hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı vatandaşların erişimine sunuldu. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan planın Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dilde hazırlanmış hali bulunuyor.

Ankara Yeşil Şehir Eylem planı ABB'nin internet sitesinde yayınlandı

Günlük hayatın çevreye zarar vermeden doğa dostu bir şekilde sürdürülmesi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliği ile hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı online ortamda vatandaşların erişimine açıldı.

Ankara'da dünya genelinde olduğu gibi şehirde de yaşanan iklimsel farklılıklardan kaynaklı olan sorunlar ile doğru hamlelerle mücadele edilmesi ve toplu taşıma gibi araçlarda zararlı gaz salınımının önüne geçilmesi için hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı'nın Türkçe ve İngilizce versiyonuna ABB internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.

Ankara Yeşil Şehir Eylem planı ABB'nin internet sitesinde yayınlandı

GÜNLÜK HAYAT OLDUĞU KADAR GELECEK NESİLLERDE DÜŞÜNÜLÜYOR

Uzun bir süredir dünya devletlerinin ve içerilerinde barındırdıkları resmi ya da özel kuruluşların benimsediği yeşil dönüşüm politikası Ankara'da da hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara Sanayi Odası'da (ASO) iş dünyasında firmalara yeşil dönüşüm sürecini doğru bir şekilde tamamlamaları için hazırladığı programın bilgilendirme toplantısını düzenlemişti.

Ankara Yeşil Şehir Eylem planı ABB'nin internet sitesinde yayınlandı - Resim : 2

Bu kapsamda şehir genelini çevreyi koruma konusu ile hazırlanan eylem planının ön sözünü kaleme alan ABB Başkanı Yavaş yapılan çalışmanın gelecek nesillere olan etkisini vurguladı. Başkan Yavaş “Gelecek nesillere bırakmayı hayal ettiğimiz Ankara, ‘Doğal kaynakların dengeli kullanımına ve sürdürülebilir gelişmeye öncelik veren, çevre ve iklime duyarlı, kapsayıcı, adil, yenilikçi, erişilebilir, yaşam kalitesi yüksek, yeşil başkent Ankara’dır” diyerek belediye politikasının sadece bugüne odaklanmadığını ifade etmiş oldu.

YENİ ADIMLARIN ATILMASI BEKLENİYOR

Ankara genelinde iş dünyası ve yerel yönetim konusunda çevreyi koruma hakkında adımlar atılıyor. ABB'nin hazırladığı eylem planından sonra şehir ve ülke için yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER