Ankara Yenimahalle'de kontrolsüz yangın dev araziyi kül etti

Ankara'da son günlerde peş peşe insan hatasından kaynaklanan yangınlar meydana geliyor. Yangınlar onlarca ve yüzlerce dönüm araziyi etkilerken çıkış sebepleri hayret veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan olayda bir vatandaş hobi bahçesinde gördüğü yılanı etkisiz hale getirmek isterken yaklaşık 60 dönümlük araziyi yakmıştı. Bu olayın üzerinden bir kaç gün geçmişken Yenimahalle ilçesinde benzer bir hadise daha yaşandı.

Yenimahalle ilçesine bağlı Karacakaya mahallesinde yaşanan olayda çevre sakinleri etraftaki çöpleri yakmak isterken dev bir yangına sebep oldu. Hava sıcaklığı ve yanmaya çok müsait otlardan dolayı yangın hızlıca büyüdü.

300 DÖNÜMLÜK ARPA VE BUĞDAY ARAZİSİ KÜL OLDU

Yangının korkutucu boyutlara ulaşmasının ardından vatandaşlar itfaiye birimlere yangını kontrol altına almaları için ihbarda bulundu. Çok sayıda itfaiye görevlisinin olay yerine sevk edilmesinin ardından yangını söndürme işlemleri başlatıldı. Yoğun çalışma sonunda yangın söndürüldü ve soğutma yapıldı.

Çıkan yangının söndürülmesinin ardından ne kadar büyük bir alanda hasar bıraktığı ortaya çıktı. Bir çöp yakma isteğinden çıkan yangın 300 dönümlük bir alanın kül olmasına neden oldu. Dikkatsizlik yüzünden üzücü bir yangının oluşmasının ardından yangına dair detaylı bir soruşturma başlatıldı.

SUÇLULAR CEZALANDIRILACAK

Yanan arazinin arpa ve buğday ekili olması ziyanın ekonomik boyutunu da gözler önüne serdi. Yapılan adli soruşturmanın ardından yangının çıkmasında suçluların tespit edilmesi ve kanuna göre cezaya çarptırılması bekleniyor.

Türkiye son günlerde büyük yangınlarla mücadele ediyor. Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yangınlarda yerleşim yerleri ve canlılarda da ağır hasarlar yaşanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER