Ankara Yenimahalle’de gençlik merkezi ve 4-6 yaş Kur'an kursu açıldı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yapılan Yahyalar Hulusi Cengiz Diyanet Gençlik Merkezi ve H. İbrahim Rabia Ergenç 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun açılışı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın katılımı ile gerçekleşti.

Ankara Yenimahalle’de gençlik merkezi ve 4-6 yaş Kur'an kursu açıldı

Erbaş, açılış konuşmasında önemli ifade kullandı. 4-6 yaş Kur’an kurslarından sonra 7-10 yaş Kur’an kurslarının da faaliyete geçtiğini söyledi.

Kurslara kaydolan öğrencilerin sayısının 40 bine yaklaştığını ifade eden Erbaş, öğrencilerin okuldan geldikten sonra dinlenip en yakın Kur’an kursuna ya da camilere gittiğini söyledi.

KAYIT OLAN ÖĞRENCİ SAYISI 40 BİNE YAKLAŞTI

Erbaş, buradaki konuşmasında, 4-6 yaş Kur'an kurslarından sonra 7-10 yaş Kur'an kurslarının da faaliyete geçtiğini belirterek, "Bu kurslarımıza kaydolan öğrenci sayısı 40 bine yaklaştı. 7-10 yaşındaki çocuklarımız okullarından geliyorlar, biraz dinleniyorlar, yemekler yiyorlar. Sonra evlerinin en yakınındaki Kur'an kursumuzda ya da camimizde birkaç saatlik ders almaya başlıyorlar. Temel dini bilgilerinde onlara destek oluyorlar. Rabb'imizi, Peygamber'imizi (s.a.s.) Kur'an'ını tanıyan, bilen, devletine, milletine, ezanına, bayrağına sevgi dolu gençler yetiştirmek için hocalarımız onlara rehberlik yapıyor." ifadelerini kullandı.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI O EĞİTİMİ VERİYOR”

4-6 yaş Kur'an kurslarında çocuklara ne öğretilmesi gerekiyorsa Diyanet İşleri Başkanlığının o eğitimi verdiğini aktaran Erbaş, "O yaşlara kadar ahlak ilkelerini hiç olmazsa şöyle böyle öğrensinler, değerlerimizi öğrensinler. İyilik nedir, kötülük nedir, iyiliğin güzelliği, kötülüğün çirkinliği, doğrunun güzelliği, yalanın çirkinliği bunları öğrensinler. Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, vatan sevgisi, ezan, bayrak sevgisi, büyüklere saygı göstermek, küçüklere merhamet etmek bunları öğrensinler." değerlendirmesini yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 ile 7-10 yaş grubundaki çocukların şartlarına uygun programlar çalıştıklarını kaydetti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Erbaş sözlerini tamamladıktan sonra ilk olarak Yahyalar Hulusi Cengiz Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı dualarla yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER