Ankara Yenimahalle'de bulunan taşınmaza Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özelleştirme onayı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bazı özelleştirme kararlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verildi. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ankara Yenimahalle'de bulunan taşınmaza Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özelleştirme onayı!

Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de Ankara’yı ilgilendiren bir özelleştirme kararına yer verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan özelleştirme ihalesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verildi. Bu onay ile beraber gerçekleştirilen özelleştirme ihalesinin sonucu da kesinleşmiş oldu. Özelleştirme yapılan yerin Ankara’da Yenimahalle ilçesinde olduğu kaydedildi.

İHALESİ YAPILMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan bilgiye göre mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Akköprü Mahallesi’nde bulunan 32.927 metrekare ve 32.494 metrekare büyüklüklerinde iki taşınmaz için ihale yapıldı. Bir büyün halde gerçekleştirilen ihalede toplam 65.421 metrekarelik taşınmaz üzerindeki yapılar ile satıldı.

7,5 MİLYAR LİRAYA ÖZELLEŞTİRİLDİ!

Yapılan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifin sahibi olan şirkete taşınmazları satın alma hakkı verildi. Bu ihalenin teklif olarak değeri ilse 7,5 milyar lira olarak açıklandı. İhaleyi kazanan şirketin taşınması devralabilmesi için ödemeyi yapması gerekiyor. Ödemenin yapılmaması durumunda ise ihale iptal edilecek ve şirketin ödemiş olduğu teminat yanacak.

Ankara Yenimahalle'de bulunan taşınmaza Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özelleştirme onayı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilen ihaleyi ve bu ihalenin sonucunu onaylayan Cumhurbaşkanı Kararı’nı imzaladı. İhale sürecinin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yetki verildi.

DİĞER ÖZELLEŞTİRME KARARLARI BELLİ OLDU!

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aydın Didim’de 3 farklı özelleştirme ihalesini de onayladı. Bunların yanında İstanbul’da Kalamış Yat Limanı için de onay verildi. Kalamış Yat Limanı 505 milyon dolar karşılığında 40 yıl süreyle kiralanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER