Ankara Yenimahalle'de asansör boşluğuna düşerek ölen gencin ağabeyinden ihmal iddiası

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 11'nci katın asansör boşluğundan düşerek ölen gencin ağabeyi, olayda ihmal olduğunu iddia etti. Yaşanan olaydan dolayı apartman yönetimini ve asansör bakım firmasını sorumlu tutan ağabeyden açıklama geldi.

Olay, dün gece saatlerinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Barıştepe Mahallesi 770'nci sokakta yer alan bir sitede meydana geldi. İddialara göre 21 yaşındaki E. D., 13 katlı apartmanın 11'nci katındaki asansör düğmesine bastı. Asansörün gelmemesine sinirlenen E. D., kabin kapısına tekme atarken tekmenin şiddetiyle asansörün kapısı açıldı.

Asansör kabini ise arızadan dolayı 3'üncü katta kaldı. Asansörün geldiğini zanneden ve açılan kapıdan içeri giren E. D. düşerek 3 kattaki kabinin çatısına çakıldı. 11'nci katın asansör boşluğundan düşerek yaşamını yitiren E. D. adlı şahsın ağabeyi, olaydan dolayı apartman yönetimini ve asansör bakım firmasını sorumlu tutarak olayda ihmal olduğunu ileri sürdü.

ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEREK ÖLEN GENCİN AĞABEYİ: “HİÇBİR KONTROL VE BAKIM YAPILMAMIŞ”

E. D.'nin durumu fark eden yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenen E. D.'nin cenazesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle düştüğü yerden çıkarılarak Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Buradaki işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından teslim alınan E. D. için Karşıyaka Mezarlığı'nda öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. E. D.'nin cenazesi defnedilirken polis ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ankara Yenimahalle'de asansör boşluğuna düşerek ölen gencin ağabeyinden ihmal iddiası

Kardeşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden ağabey Ö. D., “İhmal olduğunu düşünüyoruz. On birinci kattan birinci kata düştü kardeşim. Sorumlulardan şikayetçiyiz. Bu durumun sorumlularını arıyoruz. Asansör daha önce mavi etiket olduğu halde defalarca arızalanmış. Hiçbir kontrol ve bakım yapılmamış. Yöneticiden de asansör firmasında da ne ihmal varsa hepsinden şikayetçiyiz.'' dedi.

Kaynak: İHA