Ankara Yenimahalle'de ahır yangını! Milyonlarca liralık zarar

Başkentin kırsal yerlerinde yaşanan yangınlar maddi ve manevi olarak büyük zararlar veriyor. Bu nedenle yangın çıkma ihtimalini en aza indirecek adımların atılması kritik önem taşıyor.

Ankara Yenimahalle'de ahır yangını! Milyonlarca liralık zarar

Şehrin merkez ilçelerinde diğer ilçelere daha az oranla olsa da hayvancılık faaliyetleri yürütülüyor. Bu yerlerden Yenimahalle'de meydana gelen son yangında çok sayıda hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Memlik köyünde bir ahırda yangın çıktı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın dumanların görünmesi ile fark edildi. Besi çiftliğinin sahibi vatandaş dumanı ve alevleri görür görmez itfaiyeden yardım istedi.

ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

Ahır yangının yaşandığı besi çiftliğine gelen Ankara İtfaiye ekipleri yoğun çalışma sonucu ahırdaki yangını kontrol altına aldı. Çok sayıda görevlinin geldiği yangında korkunç manzara alevlerin sönmesi ile gözler önüne serildi.

Çiftlik sahibi vatandaşın ahırda bulunan 26 büyükbaş hayvanı çıkan alevlerden dolayı can verdi. Yangının mağdur vatandaşa çıkardığı faturanın ise 10 Milyon TL olduğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılması için emniyet birimlerinin gerekli çalışmayı yapması bekleniyor.

Ankara bu yaz döneminde çok defa yangın vakaları ile gündeme geldi. İhmal ve dikkatsizlik gibi nedenlerden dolayı meydana gelen alevler düzeltilmesi zor hasarlar bıraktı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER