Ankara Yenimahalle'de 15 köpek katledilmiş halde bulundu

Son dönemde Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşanan köpek cinayetlerine yenisi eklendi. Yenimahalle ilçesinde yaşanan ve ülke gündemine oturan olay sonrası belediyeden açıklama geldi.

Türkiye'de başı boş sokak hayvanları konusu ile ilgili tartışma devam ederken bir yandanda insanın kanını donduran olaylar yaşanıyor. Türkiye'de dönem dönem yaşanan toplu halde cansız hayvan bulunması vakaları artmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili son olay Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre atıl durumda bulunan bir binada kim ya da kimler tarafından katledildiği bilinmeyen 15 cansız köpek bulundu. Sağ olan bir köpeğin sesini duyan ve binaya giden vatandaşlar gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadı.

7'si yavru 15 köpeğin hayattan koparıldığını gören vatandaşlar polis ekiplerini olay yerine çağırdı. Ekipler olay yerine gelerek hayvanları kimlerin katlettiğini araştırmaya başladı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan elim hadise sonrasında Yenimahalle Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulundu. Söz konusu kamuoyu açıklamasında "Emniyet birimlerimizin bu vahim ve üzücü olayın tüm faillerini bir an önce bulup gerekeni yapacağına olan inancımız tamdır.

Yenimahalle Belediyesi olarak olayın takipçisi olacağımızı bildirir, saygılarımızı sunarız" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın tam hali şu şekilde oldu;

Ankara Yenimahalle'de 15 köpek katledilmiş halde bulundu

Başta olaya tanık olan hayvansever kişiler olmak üzere çok sayıda vatandaş olayı yakından takip ediyor. Köpeklerin canına kıyan kişilerin kısa zaman içerisinde yakalanıp adalete teslim edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA