Ankara yağmurlu havalara geri dönüyor! Gök gürültülü sağanak yağışlar başlıyor

Uzun süren bahar yağmurlarına hızlı bir geçiş yapan Ankara'da bunaltıcı havalar bir kaç gün sürdü. Şehrin yeniden yağmurlu günlerin etkisi altına gireceği öğrenildi.

Ankara yağmurlu havalara geri dönüyor! Gök gürültülü sağanak yağışlar başlıyor

Son dönemin en sürekli ve yoğun yağış dönemini geride bırakan Ankara 30 derece seviyelerinde seyreden sıcak günleri yaşamaya başlamıştı. Yağmurlu havalardan sıcak günlere kısa sürede geçen Ankara'da vatandaşlara uyarı niteliğinde bir bilgi daha geldi.

SICAK HAVALAR KISA SÜRDÜ

Haziran ayının ilk günlerinden itibaren etkisinin yoğun olarak hissedildiği sıcak havaların ardından şehrin önümüzdeki günlerde yeniden yağmurlara sahne olacağı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Ankara için yaptığı tahminde şehirde Perşembeden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların yeniden başlayacağı ifade edildi.

Ankara yağmurlu havalara geri dönüyor! Gök gürültülü sağanak yağışlar başlıyor

TERMOMETRELERDE AZALMA YAŞANACAK

Yapılan tahminlere göre Perşembe günü başlayacak yağmur Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek. Yağmurların başlayacağı Perşembe günü 33 derece olacak hava sıcaklığı o günden sonra hızlı bir düşüş eğilimi gösterecek.

33 dereceye kadar yükselmesi beklenen hava sıcaklığının Cumartesi günü 7 derece birden azalarak 26 dereceye kadar inmesi tahmininde bulunuldu. Uzmanlar vatandaşlara karşı önceki yağmurlara benzer bir durumun yaşanmaması için uyarıda bulunurken ani hava değişimlerine karşı da hazırlıklı olunması çağrısı yapıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER