Ankara ve çevresindeki illerde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu

Başkent Ankara'da sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış kısa sürede etkisini gösterirken çevre illerde de gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterdi.

Ankara ve çevresindeki illerde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu

Yurdun pek çok noktasında sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın etkili olduğu bölgelerde taşkınlar yaşanırken Ankara ve çevre illerde de gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterdi.

Ankara ve çevresindeki iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

ANKARA VE ÇEVRE İLLER İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan tahmine göre, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun güney, Yozgat'ın kuzey ilçelerinde akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak etkili olacak. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Öte yandan Ankara'da öğleden sonra kısa süreli sağanak etkili oldu.

Ankara ve çevresindeki illerde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu

ASKİ'DEN MAZGAL TEMİZLİĞİ

Etimesgut ve Sincan'da etkisini gösteren sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. ASKİ ekipleri, suyun biriktiği noktalarda, mazgalların açılmasına yönelik çalışma yaptı. Ayrıca MGM’nin ‘sarı’ kodla uyardığı iller:

  • Ankara
  • Çankırı
  • Çorum
  • Kastamonu
  • Yozgat için uyarı yapıldı.
SONRAKİ HABER