Ankara ve 25 ilde Siberağ-4 operasyonu düzenlendiği açıklandı

İnterneti iyi yerine kötü yönde kullananlar, insanların duygularını istismar ederek mağduriyet yaşamalarına neden oluyor. Bu suçları engellemek, işleyenleri ise yakalamak amacıyla emniyet güçlerinin ilgili birimleri çalışmaya devam ediyor.

İşlenen suçlar ve gerçekleşen geniş çaplı operasyonlar ile ilgili Bakan Ali Yerlikaya sık sık bilgilendirmeler yapıyor. Suçların hangi yöntemlerle işlendiğini de belirten Bakan Yerlikaya insanlara dikkatli olmaları konusunda hatırlatmalarda bulunuyor.

SANAL DÜNYADA SUÇA YER YOK

Konu ile ilgili olarak Ankara'nın da aralarında yer aldığı toplam 26 şehirde sanal dünyada işlenen suçlar ile ilgili bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. Söz konusu operasyonda Nitelikli Hırsızlık ve Dolandırıcılık, Banka veya Kredi Kartlarını Kötüye Kullanma, Yasa Dışı Bahis ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği suçlarını işleyen kişiler için harekete geçildiği bildirildi.

Ankara ve 25 ilde Siberağ-4 operasyonu düzenlendiği açıklandı

Ankara ve 25 ilde Siberağ-4 operasyonu düzenlendiği açıklandı - Resim : 2

HAYRET VERİCİ YÖNTEMLER İLE İNSANLARI DOLANDIRDILAR

Yapılan paylaşıma göre düzenlenen operasyonda, hesaplarında 91.4 Milyon TL işlem hacmi bulunan toplam 86 şüpheli yakalandı. Nitelikli dolandırıcılık suçu işleyenlerin "bakanlık yardımı, kolay ehliyet alma, klima satışı, kargo ile para gönderme ve ucuza tatil" gibi yöntemler ile insanların paralarını çaldığı bildirildi.

Diğer suçları işlediği tespit edilen kişilerde bulundukları noktada Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıslardan suçluluğu onaylananlar işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Kaynak: Haberankara.com