Ankara Valisi Vasip Şahin'den Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümü mesajı

Türkiye Cumhuriyetinin yönetildiği şehir Ankara, bugün özel bir gün yaşıyor. 101 yıl önce bugün resmen ülkenin başkenti ilan edilen Ankara'da kutlama ve tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

Vali Şahin Ankara'nın Başkent oluşunu kutladı

Zor şartlar altında yıllarca süren ve on binlerce şehit verilerek kazanılan bağımsızlık Türkiye Cumhuriyetinin ilan edilmesi ile taçlanmıştı. Devletin bağımsızlık sembolleri teker teker belirlenirken karar verilmesi gereken durumlardan birisi de başkentin neresi olacağı olmuştu.

Meclisteki milletvekilleri için en çok ön plana çıkan şehirlerden birisi Ankara olmuştu. Milli mücadelenin yönetildiği, 1920'den beri TBMM'ye ev sahipliği yapan, coğrafi olarak düşmanın ulaşmasının zor olduğu bu şehir başkent olması ile onurlandırılmıştı.

Ankara Valisi Vasip Şahin'den Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümü mesajı

"DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ.."

Ankara'nın Başkent olmasının 101. yıl dönümünde şehrin Valisi Vasip Şahin'de bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Ankara'nın 13 Ekim 1923 tarihinde Başkent olarak seçilmesi, kurtuluş ve kuruluşa giden yolda ülkemiz için tarihi bir adım olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'da küçük bir şehir olan Ankara, İstikbal mücadelemizle birlikte hızla gelişerek Türkiye'nin muasir medeniyet yürüyüşüne öncülük ve önderlik etmiştir.
Tarihi mirası ve modern yapılaşmasıyla, sadece Türkiye için değil, dünya genelinde de önemli bir merkez haline gelmiştir. Bugün gelinen noktada bizlere düşen, şanlı tarihimizin mirasına sahip çıkarak; Ankara'yı kalkınan, gelişen ve değişen Türkiye'ye yaraşır bir başkent olarak geleceğe taşımaktır"

ANKARA İÇİN ÖZEL BİR GÜN

Devlet kurumlarından ve özel kuruluş temsilcilerinden benzer şekilde mesajlar gelmeye devam ediyor. Ankara'da gün boyu bu anlamlı olayın kutlamalarının yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER