Ankara Valisi Vasip Şahin bayram için alınan önlemler hakkında bilgiler verdi

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da Ankara'nın en çok hareketliliğin yaşandığı şehirlerden olması bekleniyor. Şehirden büyük oranda insanın farklı şehirlere gitme beklentisi ve nüfus fazlalığı yoğun tedbirleri beraberinde getirdi.

Ankara Valisi Vasip Şahin bayram için alınan önlemler hakkında bilgiler verdi

Ankara'nın Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili yoğun mesai süreci devam ediyor. Konu ile ilgili kameralar karşısına geçen Ankara Valisi Vasip Şahin'de vatandaşların akıllarında soru işaretini giderecek bilgiler verdi.

Vali Şahin yaptığı açıklamada 18 bin 657’si polis, 3 bin 237’si jandarma olmak üzere toplam 21 bin 894 personelin Kurban Bayramı mesaisi için sahada olacağını belirtti.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR SÖZLERİ

Bu bayramda diğer bayramlardan daha fazla önlem aldıklarının altını çizen Ankara Valisi Vasip Şahin "Bu bayram biraz daha fazla tedbir aldık. Kurban alanları ve satış yerleri sürekli denetleniyor. Bayram boyunca hem trafikte hem güvelikte, polis bölgesinde 18 bin 657, Jandarma bölgesinde de 3 bin 237 personel görev yapacak. 500 araç sahada olacak" dedi.

İnsanların en yoğun olmasının beklendiği şehirler arası ulaşım yerlerini içinde gerekli hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Vali Vasip Şahin "Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, tren garında, havalimanında ve diğer ulaşım noktalarında vatandaşların mağdur olmaması için gerekli güvenlik ve kontrol çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARINA DÜZENLEME

Ankara için alınan bir diğer önlem ise şehir giriş çıkışlarında bazı araçlara getirilen kısıtlama oldu. Bu konu hakkında da detaylandırma yapan Vali Şahin Kızılcahamam istikameti ile TEM otoyolunda zorunlu olmadıkça kamyon ve tır geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Şehrin yetkili birimlerinin hazırlıklarına devam ediyor oluşu ve bunun rakamsal verilerle izah edilmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER