Ankara Valisi Şahin'den Ankara Bolu sınırındaki yangına ilişkin açıklama

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın Kızılcahamam ve Bolu’nun Gerede ilçeleri arasında çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, açıklamasında yangının insan kaynaklı nedenlerle meydana geldiğini düşündüklerini dile getirdi.

Ankara Valisi Şahin'den Ankara Bolu sınırındaki yangına ilişkin açıklama

Ülkemizde orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Orman yangınları meydana gelmeye devam ederken bir son dakika haberi de Ankara'dan geldi. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangının Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarına da sıçradığı bildirildi.Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın, büyüyerek Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle otluk alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin'den konuyla ilgili açıklama geldi.

''ANKARA - BOLU SINIRINDAKİ YANGININ İNSAN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Ankara Valisi Şahin, bölgede incelemelerde bulundu. Bölgede yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, “Hemen Bolu sınırımızdaki Şahinler Mahallemizde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bolu Gerede Demirler köyü arazisine yayılmış vaziyette. Arkadaşlarımız hızla müdahale ediyorlar. Sayın valimiz burada koordine ediyor.'' dedi. Ekiplerin yangına müdahale ettiğini belirten Vali Şahin, ''Ekipler kuvvetli bir şekilde burada. Yine 6 helikopter, yeterince iş makinesiyle ve arazözlerle yangına hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Arkadaşlar gerçekten çok gayretle ve fedakarca çalışıyorlar. İnşallah en kısa zamanda yangının önüne geçilir ve ondan sonra da çevrelenip, daha sonra söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Ankara Valisi Şahin'den Ankara Bolu sınırındaki yangına ilişkin açıklama

Ankara’nın Kızılcahamam ve Bolu’nun Gerede ilçeleri arasında çıkan yangına ilişkin Vali Şahin, yaptığı açıklamada “Henüz teknik olarak bir şey söylemek mümkün değil ama yine insan elinden, insan hatasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunların tespiti yapılacak” dedi. Bölgede bulunan ağaçların yangına dayanıklı ağaçlar olduğunu belirten Vali Şahin, “Buradaki yangın daha çok mera ve ot yangını şeklinde. Arazide ağaç türü de meşelik olduğu için meşe de bildiğiniz üzere yangına dayanıklı bir ağaç türü. Dolayısıyla ağaç yangınımız çok fazla olmadı ama yerdeki otlardan kaynaklanan ve rüzgarın da tesiriyle yayılan bir yangın söz konusu.'' ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER