Ankara Valisi Şahin'den 8 Mart Kadınlar Günü mesajı!

Bugün Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin mesaj yayımlandı. Bu mesaj ile birlikte kadınların her dönemde toplumdaki etkin rolünden bahsetti.

Ankara Valisi Şahin'den 8 Mart Kadınlar Günü mesajı!

Bugün Ankara Valisi Vasip Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden mesaj yayımladı.

Yapılan bu açıklamalarda Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadınının Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini aldığını belirtti.

ANKARA VALİSİ'NEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Ankara Valisi Şahin'den 8 Mart Kadınlar Günü mesajı!

"Toplumun yarısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel direği olan kadınlarımız daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. Tarihimizde kadın etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içinde her alanda söz sahibi olmuşlardır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

Bu özel günde aile birliğinin en önemli ögesi olan kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin daha fazla gösterildiği, güzel günler temenni ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

SONRAKİ HABER