Ankara Valisi Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. yılı mesajı

Başkent halkı Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor. Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu önemli güne özel mesaj yayımladı.

Ankara Valisi Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. yılı mesajı

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin (TC) Başkenti olma özelliğini taşıyor. Ankara'nın Başkent oluşu her yıl 13 Ekim tarihinde kutlanıyor. Ankara'nın Başkent Oluşunun 100'üncü yılı kapsamında Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan önemli mesajlar geldi.

VALİ ŞAHİN'DEN ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YILI MESAJI

Ankara Valisi Vasip Şahin, 13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. yılına ilişkin mesaj yayımladı. Vali Şahin mesajında, milletin istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihi bir misyon üstlendiğini, Cumhuriyete uzanan yolda ev sahipliği yapan Ankara'nın 13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile Türkiye'nin başkenti olarak kabul edildiğini ifade ederken, "Milli iradenin tecelligahı meclisimiz, Ankara'yı başkent ilan ederek, Ankara'nın Milli Mücadele esnasında üstlendiği tarihi rolü daha da anlamlı kılmıştır. Bilindiği üzere başkent Ankara, binlerce yıllık mazisi ile tarihe tanıklık eden ve birçok farklı medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıyan eşsiz bir kenttir. Aradan geçen 100 yıllık süreçte meydana gelen gelişmeler, Ankara'nın Milli Mücadele'nin merkezi seçilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koymuştur. Ankara, büyük bir harekatın bedeni, ulvi bir fikrin sembolüdür." ifadelerini kullandı.

vasip-sahin.jpg

Ankara'nın sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim anlamında başkenti olmakla kalmadığını ifade eden Vali Şahin, "Üniversiteleriyle, hastaneleriyle, kütüphaneleri, tiyatro salonları, müzeleri ve şehircilik anlamında gerçekleştirilen atılımlarıyla, dünyada parmakla gösterilen örnek bir başkent haline gelmiştir. Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle başkent Ankara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlamaya devam edecektir. Bugün gelinen noktada bizlere düşen, şanlı tarihimizin mirasına sahip çıkarak; Ankara'yı gelişen, değişen Türkiye'ye yaraşır bir başkent olarak aydınlık geleceğimize emin adımlarla taşımaya devam etmektir. Bu onurlu ve anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara'yı Türk milletinin yıkılmaz kalesi olarak başkent kılan vatan, millet ve devlet için bir an bile tereddüt etmeden canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum." diyerek mesajını sonlandırdı.

BAŞKAN YAVAŞ'TAN ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. yılına ilişkin mesaj yayımladı. ABB Başkanı Yavaş mesajında, ''Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimiyle Milli egemenliğimizin sembolü olan Ankara’nın, “Başkent” oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun.

Ankara; Kurtuluş Savaşı boyunca stratejik kararların alındığı, milletimizin mukadderatının şekillendiği ve jeopolitik konumuyla öne çıkan bir karargâh olarak 13 Ekim 1923’te Türkiye’nin başkenti olarak ilan edildi. İşte o günden beri bu kent; “bitti” denilen yerde hürriyet meşalesini yakarak tüm yurdu aydınlatanların kenti oldu.

ekran-goruntusu-2023-10-13-095702.png

Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve idare merkezi, milli egemenliğin yegâne temsilcisi olan Ankara; tam 100 yıl evvel başkent olma vasfıyla taçlandırılmış ve bu taç aziz hemşehrilerimize emanet edilmiştir. Bu emaneti Büyükşehir Belediyesi olarak hakkıyla taşımayı tarihimize karşı sorumluluğumuz biliyoruz. Yeşil alanlarımız, kırsal kalkınma hamlelerimiz, toplumsal dayanışma projelerimiz, öğrenci dostu uygulamalarımız ile Cumhuriyetin başkentini sağlam ve emin adımlarla ikinci yüzyıla taşıyacağız. Tüm bunları yaparken, öncü kent olarak şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğiz.

Bağımsızlığımızı sembolleştiren hürriyet meşalesini hiçbir zaman söndürmeyecek, aynı azim ve kararlılıkla yarınlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Bu düşünceler ile başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ankara’nın başkent oluşu süresince millet iradesini vatan kabulü hâline getiren devlet erkanına ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ankara’nın, Başkent Oluşunun 100. Yılı Kutlu Olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER