Ankara Valiliğinden şehrin kuzeyi ve batısı için yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Ankara için yaptığı tahminin ardından bir uyarıda valilikten geldi. Yayınlanan mesajda vatandaşların beklenmedik olumsuzluklara karşı teyakkuzda olması istendi.

Ankara Valiliğinden şehrin kuzeyi ve batısı için yağış uyarısı!

Ankara'da günün hava durumu bilgilerinde öğle saatlerinde şehirde yağmur yağmasının beklendiği ifade edilmişti. Bu beklentinin ciddi olduğu yapılan bir uyarı ile kesinleşmiş oldu.

Ankara Valiliği son dönemde sıkça yayınladığı olumsuz hava koşulları paylaşımına bir yenisini daha ekledi. Söz konusu açıklamada şehrin batı ve kuzeyine dikkat çeken Ankara Valiliği "Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

OLUMSUZLUKLARIN OLMA İHTİMALİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Valiliğin "Meteorolojik Uyarı" notuyla paylaştığı mesajda şu ifadeler yer aldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur"

Yapılan açıklamanın devamında yağışların saat 12:00'da başlamasının ve 20:00'da bitmesinin beklendiği ifade edildi. Paylaşılan hava durumu tahminleri ve uyarı mesajının ardından gözler şehirde nasıl bir hava durumunun yaşanacağına çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER