Ankara Valiliği'nden Ankaralılara Hürjet uyarısı!

Ankara Valiliği tarafından bir açıklama yapılarak 21 Ekim Pazartesi günü Hürjet’in ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştireceğini duyurdu.

Ankara Valiliği'nden Ankaralılara Hürjet uyarısı!

Ankara Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak vatandaşlar uyarıldı. 21 Ekim Pazartesi günü Ankara’da Hürjet’in ilk defa ses hızı üzerinde uçuş yapacağı açıklandı. Bu uçuş sırasında vatandaşlardan herhangi bir tedirginlik yaşamamaları istenildi. Telaşa kapılmayı gerektirecek bir durum olmayacağı da bildirildi.

HÜRJET ANKARA SEMALARINDA UÇACAK!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ tarafından gerçekleştirilecek olan uçuş planlı olarak yapılacak. Hürjet’in kalkış saati 09:30 olarak açıklanırken varış saati de 10:30 olarak ilan edildi. Yaklaşık 1 saat boyunca uçacak olan Hürjet’in bu deneme uçuşu bir ilk olacak. Türkiye’nin savunma sanayisinin bir ürünü olan Hürjet 21 Ekim pazartesi günü Ankara semalarında olacak.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI AÇIKLAMASI!

Ankara Valiliği tarafından şu açıklama yapıldı:

“21.10.2024 (Pazartesi) günü Kalkış Saati: 09:30
Varış Saati: 10:30’da

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş Tarafından Planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve İniş için mürted hava meydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET UÇAĞIMIZ, İLK KEZ SES HIZI ÜZERİNDE uçuş gerçekleştirecektir.

Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur.”

TUSAŞ tarafından üretilen Hürjet turbofan motorlu, ileri seviye jet eğitimi ve yakın hava desteği uçağı olarak tanımlanmaktadır. Geliştirme aşaması tamamlandıktan sonra Hürjet, Türk Hava Kuvvetlerinin jet eğitim uçağı olarak kullandığı T-38 Talon uçaklarının yerine geçip görev alacak. Türk Yıldızları da bu uçağı kullanmaya başlayacaklar. 2025 yılında tamamlanması beklenen Hürjet ile Türkiye önemli bir aşama daha kaydetmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER