Ankara Valiliği ve AKOM'dan uyarı geldi! Ankara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri ile Ankara Valiliği tarafından önemli bir uyarıya yer verildi. Ankara Valiliği, kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ifade ederek saat ayrıntısı ile uyarıda bulundu.

Ankara Valiliği ve AKOM'dan uyarı geldi! Ankara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Başkent Ankara'da hava durumu verileri yakından takip ediliyor. Ankara'nın hava durumu verileri gündemin önemli konuları arasında yer alırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre yeni bir uyarıya yer verildi.

Ankara Valiliği ve AKOM tarafından yapılan uyarılarla beraber kentteki vatandaşların 11 Mayıs saat 13.00 itibariyle dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

ANKARA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK SAĞIŞ UYARISI VERİLDİ

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ‘’Ankara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat'' denildi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ankara genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Ankara Valiliği ve AKOM'dan uyarı geldi! Ankara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

AKOM tarafından yapılan uyarıda ise ‘’Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.'' denildi.

Ankara Valiliği ve AKOM'dan uyarı geldi! Ankara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor - Resim : 2

Bu çerçevede vatandaşların saat 13.00 ile 20.00 arasında dikkatli olmaları istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER