Ankara Valiliği son dakika duyurdu! Ankara'da tarih ve saat verilerek teyakkuza geçildi

Türkiye'de hava sıcaklıklarının artması üzerine yetkililer alarma geçti. Başkent Ankara'da da hava sıcaklıklarının kritik seviyeye ulaşması üzerine Ankara Valiliği'nden bir son dakika uyarısı geldi.

Ankara Valiliği son dakika duyurdu! Ankara'da tarih ve saat verilerek teyakkuza geçildi

Ankara Valiliği son dakika duyurdu! Ankara'da tarih ve saat duyurularak alarm verildi - Ülkemiz geneli Afrika'dan gelen çöl sıcaklarına teslim olurken el nino uyarısı da yapılmaya devam ediyor. Son günlerde yaşanan sıcaklık artışı ile vatandaşlar adeta isyan etti. Meteoroloji yetkilileri sıcaklık artışlarının ardından alarma geçerken Başkent Ankara'da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 derece üzerine çıktığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), saat vererek Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşları uyarırken bu kez Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri ile bir açıklama yaparak uyarı yayımlayan Ankara Valiliği de iki tarihe dikkati çekti.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; batı ve güney bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak etkisini artırmasının beklendiği kaydedildi. 26 Temmuz Çarşamba ve 27 Temmuz Perşembe günleri Ankara il genelinde etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; mevsim normallerinin ila 10 derece üzerine çıkarak 29 ila 39 derece arasında olması beklendiği kaydedildi. Ankara Valiliği, ''Sıcak hava dalgasının 27.07.2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının genelinde mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir. Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-07-25-162914.png

Ankara'da yaşayan vatandaşlar 26 ve 27 Temmuz tarihleri saat 11.00 ile 16.00 aralığı için uyarılırken zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirterek vatandaşların bu kritik günleri bol sıvı tüketmeleri ve mümkün olduğunca evlerinde vakit geçirmeleri istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER