Ankara Valiliği şehir genelinde duyulacak uçak seslerine karşı uyardı

Türk Milletinin bağımsızlığından vazgeçmediğini bir kez daha kanıtladığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yıl dönümü için bir kaç gün kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında bu özel günün hazırlıkları devam ederken Ankara halkını yakından ilgilendiren bir paylaşım yapıldı.

Ankara Valiliği şehir genelinde duyulacak uçak seslerine karşı uyardı

Bundan 102 yıl önce Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde gerçekleşen bu savaş, Türk ulusunun düşman işgalinden topraklarını kurtarmada bir dönüm noktası oldu. Bu savaşta Türk ordusu ve Yunan Ordusu karşı karşıya gelmiş ve savaşı Türk ordusu kazanmıştı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan sıfatı ile bizzat yönettiği savaşın kazanıldığı gün olan 30 Ağustos, daha sonraki yıllarda Zafer Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 3 gün sonra gerçekleşecek kutlamalar ile ilgili Ankara'da da bir dizi etkinliklerin olacağı öğrenildi.

Ankara Valiliği şehir genelinde duyulacak uçak seslerine karşı uyardı

DUYULACAK SESLERİN KAYNAĞI AÇIKLANDI

Bu etkinliklerin arasında Türk Yıldızlarının Ankara'da bir gösteri uçuşu yapacağı da ifade edildi. Yürekleri ağızlara getiren akrobatik hareketleri havada başarı ile gerçekleştiren pilotlarımızın yapacağı gösteri öncesinde Ankara Valiliği bir uyarı paylaşımı yaptı.

Valilik bugün Türk Yıldızları ekiplerinin çevreyi tanıma uçuşu yapacağını ve bundan dolayı yüksek şiddette uçak sesi duyulabileceğini belirtti. Yapılan duyuruda Uçuşun Gölbaşı Mogan Gölü üzerinde saat 13:00-14:00 aralıklarında gerçekleşeceği ilan edildi.

Ankaralılar meraklı bir şekilde yapılacak gösteriyi beklemeye başladı. Söz konusu etkinliklerde milli duyguların en üst seviyede yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER