Ankara Valiliği hafta sonu için kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu!

MGM tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarının ardından Ankara'da da harekete geçildi. Ankara'da sağanak yağışların etkili olacağı bildirilirken Ankara Valiliği'nden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılarak vatandaşlar hafta sonu için uyarıldı.

Ankara Valiliği hafta sonu için kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu değerlendirmesinde sağanak yağışların yurdu yeniden etkisi altına alacağı bildirildi. MGM tarafından pek çok ilde yağış uyarısı verilirken vatandaşlar da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. MGM tarafından yapılan açıklamada sağanak uyarısı yapılan iller arasında Ankara'da yer alırken Ankara Valiliği'nden bir son dakika açıklaması geldi.

Ankara'da sağanakların hakim olacağının açıklanması ile beraber çeşitli olumsuzlukların da beraberinde gelebileceği bildirilirken vatandaşların da dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Gelen açıklamaların ardından bir uyarıda Ankara Valiliği tarafından yapıldı.

ANKARA VALİLİĞİ BAŞKENT HALKINI UYARDI

Ankara Valiliği, ''METEOROLOJİK UYARI Hafta Sonunda Kuvvetli Rüzgâr, Fırtına ve Sağanak Yağışlara Dikkat!'' ifadeleri ile bir uyarı metni yayımladı.

f-tdeqjxyaatq9w.jpg

Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarıda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgârın yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Ankara il genelinde kuvvetli ve yer yer firtina (40-70 km/saat), 26 Kasım Pazar günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hafta sonunda Ankara il genelinde görülecek olan sağanak yağmurların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklarla Pazar akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, fırtına ve ulaşımda aksamalar, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.'' denildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER