Ankara Valiliği duyurdu! YHT vagon testi sırasında oluşan teknik arıza nedeniyle 4 çalışan yaralandı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Mamak/Kayaş’ta yeni hizmete alınacak YHT Vagonlarının test sürüşü sırasında teknik arıza meydana geldi. Olayda 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ankara Valiliği duyurdu! YHT vagon testi sırasında oluşan teknik arıza nedeniyle 4 çalışan yaralandı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 14 Ekim Cumartesi günü sabah saatlerinde yapılan resmi açıklamada Mamak/Kayaş’ta yeni hizmete alınacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) Vagonlarının test sürüşü sırasında teknik arıza nedeniyle raydan çıkması sonucu kaza meydana geldiği bildirildi.

Yaşanan kazada 4 YHT çalışanının hafif yaralandığı bildirildi. Konuyla ilgili Ankara Valiliği'nden de bir açıklama geldi.

TCDD'DEN RESMİ AÇIKLAMA

TCDD tarafından yapılan resmi açıklamada ''Bugün 14.10.2023 tarihinde gece yolcu trafiğine kapalı zaman diliminde yapılan rutin test çalışmaları esnasında sevk edilen tren saat 02:52 de Kayaş istasyonu Kırıkkale yönündeki makastan geçişi esnasında deray (raydan çıkmıştır) etmiştir.

Deraya bağlı olarak elektrifikasyon sisteminde meydana gelen hasar nedeniyle, hat onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar tren trafiği geçici olarak durdurulmuştur.

Ankara - Sivas arası YHT işletmeciliği Ankara - Kırıkkale arasında otobüs aktarması ile yapılacaktır. Hattın işletmeye açılması için çalışmalar devam etmektedir.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-10-14-083341.png

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği de konuyla alakalı son dakika bilgisine yer verdi. Ankara valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada''Bugün 03.30 sularında Mamak/Kayaş’ta yeni hizmete alınacak Yüksek Hızlı Tren Vagonlarının test sürüşü sırasında teknik arıza nedeniyle raydan çıkması üzerine meydana gelen kaza sonucu dört YHT çalışanı hafif yaralanmıştır.
Kazayla ilgili teknik ve İdari inceleme başlatılmıştır.'' ifadeleri yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-10-14-083354.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER