Ankara Valiliği beklenen sağanak yağışa karşı uyarı açıklaması yaptı

Ankara genelinde son günlerde bir kez daha şiddetlenen yağışlar uyarıları da beraberinde getirdi. Valilik tarafından yapılan duyuruda vatandaşların ani olumsuzluklara karşı teyakkuzda olması istendi.

Ankara Valiliği beklenen sağanak yağışa karşı uyarı açıklaması yaptı

Başkent kış aylarında alamadığı yağışları bahar aylarında almaya devam ediyor. Çiftçilerin ve vatandaşların son umudu olan bahar yağmurları 1 aydır Ankara'da etkisini sürdürüyor.

Bir anda bastıran ve dakikalar içinde şiddetlenen yağmurlardan dolayı ev ve iş yerlerinin sular altında kalması ve bazı yerlerde insanların neredeyse hayatını kaybetme durumuna gelmesi uyarıların daha fazla ciddiye alınmasına neden oldu. Bu kapsamda Ankara Valiliği şehirdeki vatandaşlara beklenen yağışların hangi aralıklarda geleceğinin tahmininin de yer aldığı açıklamalar yapıyor.

Yaşanan süreç ile ilgili Ankara Valiliği bir mesaj daha yayınladı. Söz konusu mesajda yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklenildiği söylenildi.

DİKKAT VE TEDBİR ÇAĞRISI

Ankara Valiliği beklenen sağanak yağışa karşı uyarı açıklaması yaptı

Valilik tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ankara merkez ilçeleri ile kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Başkente yağışların yeni haftada da benzer şekilde süreceği tahmini yapıldı. Meteoroloji güncel olarak Ankara dahil olmak üzere tüm şehirler için tahminlerini yayınlamayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER