Ankara Valiliği aşırı sıcaklara karşı Ankara halkını uyardı

Günlerdir peş peşe yağmurlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapan valilik paylaşımlara devam ederken bu sefer içeriği değiştirdi. Söz konusu paylaşımda ilerleyen günlerde Ankara'da hava sıcaklıklarının yükseleceği ifade edildi.

Ankara Valiliği aşırı sıcaklara karşı Ankara halkını uyardı

Başkent Ankara sık sık yağmur ve şiddetli rüzgarlar ile dolu bir dönemi geride bırakmaya hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği tarafından son dönemde sık sık vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması istenmişti.

ANKARA İÇİN "SICAK GÜNLER" AÇIKLAMASI

Bir çok uyarı yerinde olmuş ve Ankara, ülke geneline oturan anlar yaşamıştı. Bu nedenle sonradan gelebilecek uyarılara karşı daha ilgi gösteren vatandaşlara bu sefer farklı bir hava durumu açıklaması yapıldı.

Ankara Valiliği aşırı sıcaklara karşı Ankara halkını uyardı

Ankara Valiliği il genelinde önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 3-5 derece arasında artış göstermesinin beklendiğini ifade etti. Bu nedenle yapılan paylaşımda hava sıcaklıklarının 34-36 derece olmasının tahmin edildiği belirtilerek "Çocuklarımız, yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

DÜNYA KAVRULUYOR

Dünyanın bir çok ülkesinde aşırı sıcaklardan dolayı onlarca insanın hayatlarını kaybediyor oluşu Türkiye'de de tedirginlik oluşturdu. Haziran ayından yer yer 40 derece üstüne çıkan termometreler ilerleyen haftalar için insanların tedirgin olmasına neden oldu.

Ankara halkının uyarının ardından hazırlıklarını bu yönde şekillendirmesi bekleniyor. Belirtilen saatlerde dışarı çıkılmaması ve bol bol sıvı tüketilmesi insanların sağlıklı kalması için önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER