Ankara Valiliği alarm verdi! O tarihten itibaren resmen dışarı çıkılamayacak önleminizi alın

Ankara Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yayımlandı. Başkentte hava sıcaklıklarının artması üzerine yetkililer alarma geçerken hava sıcaklıklarının kritik seviyeye ulaşması üzerine Ankara Valiliği'nden kritik açıklama geldi.

Ankara Valiliği alarm verdi! O tarihten itibaren resmen dışarı çıkılamayacak önleminizi alın

Ankara Valiliği alarm verdi! O tarihten itibaren resmen dışarı çıkılamayacak önleminizi alın - Başkent Ankara'da özellikle geçtiğimiz hafta yaşanan sıcaklık artışı ile yetkililer alarma geçti. Uzmanlarından ve yetkili birimlerden uyarılar art arda gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri sıcaklık artışlarının ardından teyakkuza geçti. Başkent Ankara'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı bildirilerek bir son dakika açıklaması yapıldı.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), saat vererek Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşları uyarırken bu kez Ankara Valiliği'nden bir son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri ile bir açıklama yapan Ankara Valiliği bazı saat aralıklarına dikkati çekti.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN SON DAKİKA UYARISI GELDİ

Ankara Valiliği sıcak havaların beklenmesi nedeniyle meteorolojik uyarı yayımladı. Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarıya göre hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üstünde olması bekleniyor. Sıcak havanın etkili olduğu günlerde ise kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olması öneriliyor.

aw006519-01.jpg

Ankara’da önümüzdeki günlerde beklenen hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

  • 12.08.2023 Cumartesi günü 33 derece,
  • 13.08.2023 Pazar günü 36 derece,
  • 14.08.2023 Pazartesi günü 38 derece,
  • 15.08.2023 Salı günü 38 derece,
  • 16.08.2023 Çarşamba günü 38 derece olacak.

Ankara'da yaşayan vatandaşlar 1 ve 6 Ağustos tarihleri saat 11.00 ile 16.00 aralığı için uyarılırken zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği belirtildi. Vatandaşların bu kritik günleri bol sıvı tüketmeleri ve mümkün olduğunca evlerinde vakit geçirmeleri istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER