Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü kırtasiye yardımı dağıtıyor

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımı yapıldığını duyurdu.

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü kırtasiye yardımı dağıtıyor

Okulların açılması ile beraber ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına çeşitli yardımlar yapılıyor. Ankara’da bu yardım etkinliklerinden birisinin altına da Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü imzasını attı.

Alınan ve uygulamaya sokulan karar çerçevesinde Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi yardımı da yapılıyor. Bu çerçevede Vakıf Eserleri Müzesi Sergi Salonu’nda “Kırtasiye Hayır Çarşısı” kurularak öğrencilere kırtasiye malzemeleri teslim ediliyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN KIRTASİYE MALZEMELERİ YARDIMI!

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Müdürlükten sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Vakıf Eserleri Müzesi Sergi Salonu'nda "Kırtasiye Hayır Çarşısı" kuruldu.

Çarşıda, ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası, beslenme çantası, suluk, kalemlik, defter, boya, abaküs ve flüt gibi birçok kırtasiye malzemesi hediye ediliyor. Projeyle 300 çocuğun kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başladığı günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bölge müdürlüklerinin aracılığıyla öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

İhtiyaç sahibi çocukların yüzündeki gülümseme için her önemli günlerinde yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirten Bahçecik, şunları kaydetti:

"Erkekliğe adım attıkları ilk gün olan sünnetlerinden onları iş hayatına taşıyacak eğitimdeki ilk günlerine kadar ve belki Allah ömür verirse askerliklerine, gelin kız ve damatlıklarında da yanlarında olmaya gayret edeceğiz. Bugün de Vakıf Eserleri Müzemizin Sergi Salonu'nda oluşturduğumuz 'Kırtasiye Hayır Çarşısı' ile bizlerden sosyal yardım alan ailelerimizin çocuklarına 'Okul çantaları ve kırtasiye ihtiyaçları bizden, okumak sizden' diyerek çocuklarımızın mutluluğunu paylaşıyoruz."

İhtiyaç sahibi olup Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yardımlarından faydalanan ailelerin çocuklarına yapılan eğitim desteğinin ilerleyen dönemlerde farklı desteklerle de çeşitleneceği belirtildi. Bu konuda bilgilendirmenin uygulamalar başladığında kamuoyuna aktarılacağı bildirildi. Şu anda kırtasiye malzemesi yardımı alacak öğrencilerin bu yardımlarını belirtilen adrese giderek almaları istendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER