Anadolu toprakları verimli olmasıyla ünü yurt dışını aşan bir yer olarak biliniyor. İç Anadolu'nun en gelişmiş ve kalabalık ilçeleri sıralamasında zirvede olan Ankara ise farklı alanlarda da adını duyurmayı başarıyor.
Binlerce yıl öncesinden yerleşim izlerinin olduğu, gün yüzüne çıkarılan tarihi eser ve yerleşim yerlerinin vatandaşlar tarafından görülebildiği Ankara'da tarım ve hayvancılık çalışmaları yapılıyor.
BİRİNCİ BURSA İKİNCİ ANKARA
Hayvancılıkta keçisi ile ünlü olmasına ek olarak kendisine özgü olarak kedisi güvercini ve tavşanı da bulunan Ankara'da tarımda ise armut yetiştiriciliği yapılıyor. Ankara Armudu belki çoğu insanın ismine aşina bir durum olmasa da başkent Bursa'nın ardından ülkenin en büyük armut üreticisi konumunda.
Ankara armudu Sarımsı-yeşil renkli yaprak sapı uzunca ve tüysüzdür. Yapraklar dikdötgensi-yumurta biçiminde üstü parlak koyu yeşil alt yüzeyi donuk mavimsi-yeşil kenarı hafif dişlidir. Meyve, yuvarlak, orta büyüklükte, kabuğu ince ve hafif pürüzlü olup, ortalama ağırlığı 140-160 gr civarındadır.
Ankara'nın tarım konusunda kendisi ile özdeşleşen armudu ülke tarafından yoğun olarak tüketiliyor. Ankara'nın adını taşıyan bu meyve kışın tüketilen besinler arasında yer alıyor.