Ankara Üniversitesi Veteriner adaylarına çiftlik hayatını yakından tanıttı

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan veteriner fakültesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde çiftlik hayatını yakından tanıdı.

Ankara Üniversitesi Veteriner adaylarına çiftlik hayatını yakından tanıttı

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan 9 veteriner fakültesi öğrencisi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğine geldi. Burada bir gece yatılı kalan öğrenciler 2 günlük uygulamalı eğitim alma fırsatı elde etti.

Veteriner fakültesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde katıldıkları programda 2 gün boyunca çiftlik yaşamında hayvan bakımına dair en ayrıntıları öğrendi.

VETERİNER ADAYLARI ÇİFTLİK HAYATINI ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDE YAKINDAN TANIDI

Ankara Üniversitesi'nde çiftlik yaşamını yakından tanıyan öğrenciler kanatlı hayvancılık, koyunculuk, besicilik gibi üniteler hakkında bilgi sahibi olurken hayvanların sağlığı noktasında olumsuz durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini de öğrendi.

Ankara Üniversitesi Veteriner adaylarına çiftlik hayatını yakından tanıttı

Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği Sorumlu Veteriner Hekimi Hilmi Başer ise, “Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 9 tane arkadaşımız ile bu programda 2 günlük yoğun bir eğitimimiz oldu. Bu programa dahilinde suni tohumlama, hayvan besleme, sürü yönetimi ve dijital istasyon, meme sağlığı, ayak hastalıkları, tavukçuluk ünitesi, at ünitesi, koyunculuk ünitesi gibi genel olarak çiftliğimizin işleyişi ile ilgili yoğun bir program oldu” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Veteriner adaylarına çiftlik hayatını yakından tanıttı - Resim : 2

Öğrenciler ise aldıkları eğitim dolayısıyla mutlu olduklarını ifade ederken emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER