Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı yayımladı

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumları arasında yer alan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanla çok sayıda pozisyon için kadro açıldı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı yayımladı

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına adını yazdırmayı başaran Ankara Üniversitesi yeni açılan kadrolar için öğretim üyesi alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanla Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadroları için alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru koşulları belirlendi. 23 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayan başvurularda son başvuru tarihi ise 8 Ekim 2024 olarak ilan edildi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda "Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle ünvanı belirtilen Üniversitemiz akademik birimlerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacaktır. Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların “Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama ve Yükseltme Asgari Koşulları”nda belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir." denilerek başvuru koşulları şu şekilde sıralandı:

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı yayımladı

Yayımlanan ilan ile kadro açılan fakülteler Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Devlet Konservetuarı, Adli Bilimler Enstitüsü, Kök Hücre Enstitüsü, Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Biyokteknoloji Enstitüsü olarak sıralandı. Adaylar bu bölümler için 8 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER