Ankara Üniversitesi, Azerbaycanlı hastane yöneticilerine eğitim programı düzenliyor

Ankara Üniversitesi, TİKA ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Azerbaycanlı hastane yöneticilerine yönelik eğitim programlarını sürdürüyor.

Ankara Üniversitesi, Azerbaycanlı hastane yöneticilerini eğitiyor

Ankara Üniversitesi’nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle düzenlediği Azerbaycan’daki hastane yöneticilerine yönelik Hastane Eğitimi ve Programı bu sene 4. kez yapılıyor. 3 Haziran’da başlayan program 14 Haziran’a kadar devam edecek.

Ankara Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile gerçekleştirdiği ortak eğitim programının detaylarını sosyal medya hesapları üzerinden bir video ile paylaştı.

SAĞLIK ALANINDAKİ BİLGİ VE BİRİKİMLER AZERBAYCAN’A AKTARILIYOR

Ankara Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle gerçekleşen ve 14 Haziran’a kadar sürecek eğitim programı kapsamında, hastane yönetimiyle ilgili konularda toplam 70 saat eğitim verileceği paylaşılan videoda açıklandı. Videoda, Ankara Üniversitesi’nin Türkiye’nin sağlık alanında elde ettiği bilgi ve birikimleri kardeş ülke Azerbaycan’a aktararak, Azerbaycan’ın bu alandaki gelişmelerine destek olmasını amaçladığına dikkat çekiliyor.

Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümü tarafından yürütülen Hastane Yönetimi Eğitim Programı başarıyla sürdürülmüş oluyor.

Ankara Üniversitesi, Azerbaycanlı hastane yöneticilerine eğitim programı düzenliyor

“ÇOK MÜHİM BİR İŞ YAPILDI”

2022 yılında biri Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de olmak üzere 3 kez gerçekleştirilen eğitim programının 4’üncüsü açılış töreni, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 75. Yıl Konferans Salonu’nda başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Azerbaycanlı hastane yöneticilerinin eğitimini amaçlayan Hastane Yönetimi Eğitim Programı ile çok mühim bir iş yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER