Ankara Ümitköy'de yaralı doğan yavrusu bulundu

Ankara Çankaya'ya bağlı Ümitköy'de yaşayan bir vatandaş, ayağından yaralanan bir doğan yavrusu buldu.

Ankara Ümitköy'de yaralı doğan yavrusu bulundu

Ankara Ümitköy'de bir vatandaş tarafından doğan yavrusu bulundu. Yaralı olduğu belirlenen hayvan, tedaviye alındı. Yaralı hayvan, tedavi gördükten sonra yaşam alanına bırakılacak.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Ümitköy'de yaşayan bir vatandaş, evinin bahçesinde hareket etmeyen bir kuş gördü. Kuşun doğan yavrusu olduğunu ve yaralı olduğunu fark eden kişi, doğan yavrusunu hayvan hastanesine götürdü. Hayvan hastanesindeki yapılan kontroller sonucu yavru kuşun ayağından yaralı olduğu belirlendi ve tedavi altına alındı. Yavru doğan çok bağırdığı için veteriner hekimler ona "Çığırtkan" adını koydu. Doğan yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından bir süre sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Ankara Ümitköy'de yaralı doğan yavrusu bulundu

KUŞ UZMANLARI TARAFINDAN GENEL MUAYENESİ YAPILDI

Yavru kuşun yüksekten düştüğü için topalladığını söyleyen Veteriner hekim Ayşegül Bozkurt, "Ekosistem bozulduğu için doğanlar büyükşehirlerde yüksek yerlere yuva yapıyor. Çatıda bebekleri de görmüş, bu da bebek bir doğan. Genel muayenesini yaptık. Çok yırtıcı ve vahşi bir hayvan, bu yüzden bakanlık yetkilileri beklememizi söylediler. Kuş uzmanları tarafından genel muayenesi yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacak. Çünkü evcilleştirilemeyecek bir hayvan, burada durması doğru değil" diye konuştu.

Ankara Ümitköy'de yaralı doğan yavrusu bulundu - Resim : 2

Yaralı hayvanı kıyma ile beslediklerini söyleyen Ayşegül Bozkurt, vatandaşları yırtıcı kuş gördüklerinde dokunmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER