Ankara Türk Hava Kuvvetleri Müzesi havacılık tutkunlarını bekliyor

Ankara'nın bir çok ilçesinde insanların ilgisini çeken müzeler bulunuyor. Farklı konular üzerine açılan bu yerler her yaştan insanın ilgisini çeken özellikler barındırıyor.

Son yıllarda Türkiye'nin milli savunma sanayisi hamlesi dünyanın pek çok ülkesinde ses getirdi. Yerli teknoloji ile üretilen askeri cihazlar Türkiye'nin gücüne güç kattı. Bu hamle arasında en çok dikkat çekenler ise havacılık üzerine yapılan askeri çalışmalar oldu.

TÜRKİYE'NİN ASKERİ HAVACILIK GEÇMİŞİNE IŞIK TUTUYOR

Milli Savaş Uçakları ve İHA'ların elde ettiği başarılar kadar insanların askeri havacılığa daha fazla ilgi duyması sağlandı. Bu noktada Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan Türk Hava Kuvvetleri müzesi önemli eserler ve bilgileri ile ilgililerin gidebileceği yerler arasında ilk sırada geldi.

1998 yılında Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in katılımı ile açılan bu müze günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. TSK'nın 1911 yılından itibaren kullandığı savaş uçaklarının sergilendiği müzede Kıbrıs Hava Şehidi Cengiz Topel'in ve Pilot Sabiha Gökçen'in kişisel eşyaları bulunuyor.

SAVAŞ UÇAKLARINI YAKINDAN GÖRME FIRSATI

Dünya havacılık tarihinden önemli bilgilerinde bulunduğu müzenin açık hava alanı da olması sayesinde ziyaretçiler askeri uçaklarla dolu bir müzede gezme fırsatı yakalıyor. Müzede yer alan bazı uçakların yurt dışı devletler tarafından hediye edilmiş olması müzenin değerine değer katıyor.

Müzeye Müze, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı olarak da bilinen devlet karayolu üzerinde yer almaktadır. Ankara merkezine uzaklığı yaklaşık 16 km olan müzeye toplu taşıma araçları ve bireysel araba ile ulaşılabilmektedir.

Kaynak: Anadolu Ajansı