Ankara TOKİ arsa yerleri nerede, belli oldu mu?

TOKİ'nin hayata geçirdiği projeler devam ederken Ankara'da 'İlk Evim İlk Arsam' projeleri kapsamında başvurular alınmıştı. Alınan başvurular sonrası TOKİ arsalarının Ankara'da nerelere yapılacağı merak edilirken araştırmalar da başladı.

Ankara TOKİ arsa yerleri nerede, belli oldu mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar ve orta gelirli vatandaşlar için projelerini duyurmaya devam ediyor. Dar ve orta gelir grubu için geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen 'İlk Evim İlk Arsam' projesi yoğun ilgi görmüş ve milyonlarca başvuru kaydedilmişti. Söz konusu başvuruların ardından hak sahiplerinin kura yolu ile belirleneceği ifade edilirken ''Ankara TOKİ ilk evim müstakil ve müşterek arsa yerleri ada parsel belli oldu mu?'' sorusu gündeme taşındı.

Ankara'da beklenen TOKİ "İlk Evim Arsa" projesinde arsa yerlerinin belli olup olmadığı hak sahipleri tarafından sorgulanıyor. Ankara'da TOKİ tarafından yürütülen "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar gelişmeleri takip ederken ''Ankara TOKİ müstakil arsa yerleri açıklandı mı, ilk evim arsalarda ada parsel belli oldu mu?'' sorularına yanıt aranıyor.

ANKARA TOKİ ARSALARINDA ADA - PARSEL BİLGİLERİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi kapsamında, Ankara'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun fiyatlı arsalar satışa sunulurken hak sahipleri de kura yoluyla belirlendi. TOKİ tarafından hayata geçirilen projede kura sonucuna göre hak sahipleri belirlenirken hak sahipleri projenin durumu ile ilgili araştırmaları başladı.

Ankara TOKİ arsa yerleri nerede, belli oldu mu?

TOKİ ilk evim arsa kura çekimi Ankara için 7 Mart 2023’te çekilirken müstakil arsalarda hak sahipleri de belli oldu. Ankara TOKİ arsalarında hak sahibi bir vatandaş, “Ankara TOKİ arsa yerleri belli oldu.” ifadelerine yer verirken Ankara'da Plan Onay ve Parselasyon işlemleri devam ediyor. Başvuru sahipleri TOKİ ilk evim müstakil - müşterek arsa yeri, ada parsel tahsis ve durum bilgisi sorgulamasını e-Devlet kapısı üzerinden yapabiliyor.

SONRAKİ HABER