Ankara Temmuz ayında ezber bozdu: 3 gün hariç her gün yağmur yağdı

Başkent uzun yıllar unutulmayacak bir yağış sürecini ardında bıraktı. Alışılmadık bir şekilde sık sık yağmur alan ve neredeyse her yağışında vatandaşlara uyarı yapılan Ankara'nın yaşadığı bu durum Meteoroloji uzmanlarının da dikkatinden kaçmadı.

Ankara Temmuz ayında ezber bozdu: 3 gün hariç her gün yağmur yağdı

Geçen yılın son dönemlerinden bu yılın ilk dönemlerine kadar kış ayında beklediği yağışlara hasret kalan Ankara'da yerel halk ve yönetim umudunu bahar dönemlerinde yağmur yağmasına bağlamıştı.

YAĞIŞLAR HAFIZALARA KAZINMIŞTI

Soğuk havaların geride kalması sonrasında Başkent Ankara deyim yerindeyse sağanak yağışlara mahkum oldu. Defalarca olumsuz hava koşulları ile baş başa kalan Ankara'da fırtına ve yağışlar 1 kişinin hayatını kaybetmesine bile neden olmuştu. Aralıklarla haftalarca devam eden yapışlar konunun uzmanları tarafından da olağandışı bir gelişme olarak yorumlandı.

İklim ve sürdürülebilirlik uzmanı Dr. Levent Yalçın Ankara'nın Temmuz ayında aldığı yağışlar hakkında konuştu. Yalçın "Bugüne kadar Ankara’da böyle yağışlı bir temmuz ayı yaşanmadı. Ankara, adeta Rize’nin yağış karakterini benimsedi. Tabii, temmuz yağışlarının karakteri gereği, Ankaralıların birçoğu, her gün bu yağışlara tanıklık etmedi çünkü temmuz yağışları, şehrin değişik noktalarında gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİK TARİH YENİDEN YAZILDI

Ankara'nın bu zamana böyle bir Temmuz ayını yaşamadığını ifade eden Dr. Levent Yalçın " Ankara, temmuz ayında, 31 günün 28'inde yağış alarak meteorolojik tarihini yeniden yazdı ve 2, 30 ve 31 Temmuz hariç, ayın tüm günlerinde birden fazla noktada yağış gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Ankara halkı yağışlara kavuşmasından mutlu olmuş fakat can pazarı yaşanmasına kadar gidebilecek zor anlarla karşı karşıya kalmıştı. Şehirde son dönemde sıcak günler hakiminiyetini devam ettiriyor. Yakın dönem için yapılmış bir yağmur açıklaması bulunmuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER