Ankara Tatvan Turistik tren seferi 24 Haziran'da başlıyor!

Normalden çok daha uzun süren bir yolculuk seferi olmasına rağmen alışılan yolculuk seferlerinden farklı olması tren seferlerine ilgili artırıyor. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı peş peşe yeni rotaları hizmete açıyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara Tatvan turistik tren seferleri başlıyor

Ankara'dan yıllardır Kars'a giden Doğu Ekspresi yakın dönemde gençler ve seyahat tutkunları tarafından deyim yerindeyse yeniden keşfedilmiş ve insanların ilgisini çekmişti. Seferlerde yer bulunamayacak kadar yoğunluk yaşanması sonrasında seferlerin tamamen turizm versiyonu olan seferler başlatılmıştı.

Ankara'dan başlaması ile başkent halkına büyük bir avantaj sağlayan ve rota üzerindeki şehirlere de büyük bir katkı sağlayan turistik tren seferlerine önümüzdeki günlerde bir yenisi daha eklenecek.

Ankara Tatvan Turistik tren seferi 24 Haziran'da başlıyor!

ANKARA'DAN KALKACAK BİR TURİSTİK TREN ROTASI DAHA

Ankara'dan kalkacak ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde bitecek olan turistik tren seferi ile ilgili beklenen haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada "Uzunca bir dönem sadece seyahat ihtiyaçlarını karşılayan konvansiyonel trenlerimiz artık ülke turizmine de hizmet veriyor. Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden sonra Turistik Tatvan Treni’ni de 24 Haziran’da uğurlayacağız" şeklinde konuştu.

İLK SEFER TARİHLERİ BELLİ OLDU

Yapılan açıklamaya göre ilk tren Ankara Garından 24 Haziran'da Tatvan'a doğru yola çıkacak. Tatvan'dan Ankara ise ilk sefer 26 Haziran tarihinde başlatılacak. Bölgeler arası etkileşimi artıran bu seferler ülke ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor.

Düzenlenen tren seferlerine katılan vatandaşlarda farklı toprakları özel bir deneyimle keşfetme fırsatı yakalıyor. Geçmiş dönemde Bakan Uraloğlu'nun ilgiye kayıtsız kalamadıklarını söylemesinin ardından yeni dönemde farklı şehirlere de turistik tren seferlerinin düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER