Ankara Süper Hızlı Trene kavuşuyor! Duraklar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara'nın devam eden hızlı tren çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu bir çok şehir ile Ankara'nın arasındaki etkileşimin daha da artacağı mesajını verdi.

Ankara Süper Hızlı Trene kavuşuyor! Duraklar belli oldu

Türkiye'nin son 15 yılına damga vuran hızlı tren teknolojisi giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Zaman içerisinde açılan ve geliştirilen seferler gidilen yerlerin ekonomisine büyük bir katkıda bulunurken insanların daha rahat ve hızlı ulaşım deneyimi yaşamasını sağlıyor.

ANKARA'NIN HIZLI TREN SEÇENEKLERİ ARTIYOR

Ankara bu konuda başkent olması ve ülkenin kalbinde yer almasının avantajını kullanıyor. Ülkenin en kalabalık 2. şehri olan Ankara'nın gidilecek yer olarak daha fazla tercih edilmesi bu konuda etkili oluyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Sivas'a giden yeni bir tren hattına sahip olan Ankara'nın önümüzdeki dönemde yeni rotalara sahip olması bekleniyor. Bu konuda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'da son gelişmeleri paylaştı.

ANKARA'DAN İZMİR'E 3 SAAT 30 DAKİKA

Ankara'nın İzmir ile bağını güçlendirmek için yapılan hızlı tren ile ilgili konuşan Bakan Uraloğlu "Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir'i ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı Ankara'ya kapı komşusu yapmak için Ankara - İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu projenin bittiğinde seyahat süresinin 3,5 saat olacağını belirtti.

İSTANBUL'A GİTMEK SADECE 80 DAKİKA SÜRECEK

Türkiye'nin en çok merak edilen projelerinden olan Süper Hızlı Tren'e dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediliyor. Bu konu hakkında da önemli bilgiler paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacak" dedi ve ulaşımın 80 dakika içinde sağlanacağını dile getirdi.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarda gelişmeleri daha da heyecanla beklemeye başladı. Projenin ilerleyen yıllarda tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER