Ankara Sivas YHT Hattı’ndaki Yerköy İstasyonu Cuma günü hizmete açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu Ankara Sivas arasındaki YHT’de Yozgat Yerköy istasyonunun Cuma günü hizmete açılacağını duyurdu.

Ankara Sivas YHT Hattı’ndaki Yerköy İstasyonu Cuma günü hizmete açılıyor

Bakan Uraloğlu, hizmete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yozgat Yerköylü vatandaşların hızlı tren konforuna kavuşacaklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, açıklamasını yazılı olarak yaptı. 23 Ağustos Cuma günü hizmete girecek olan istasyonun 800 metrekare alan üzerinde yapıldığı belirtildi.

Yozgat Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun 2 peronu, 5 otobüslük ve 100 araçlık park alanına sahip olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, resmi açılışın yakın zamanda yapılacağını belirtti.

SEYAHAT SÜRESİ 2 SAATE İNDİ

Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, Edirne'den Kars'a hızlı demir yolu koridorunun omurgası olduğunu aktararak, bu hattın hizmete girmesiyle, kara yoluyla 4,5 saat, tren yoluyla 12 saat süren Ankara-Sivas seyahat süresini 2 saate indirdiklerini anımsattı.

Bu hatla, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlayarak vatandaşlara hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım ağı sunduklarını belirten Uraloğlu, "Hattımız, açıldığı günden bu yana 1 milyon 404 bin yolcu taşıdı." ifadesini kullandı.

DELİCE ÜZERİNDEN ENTEGRE EDİLECEK

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamasında hızlı tren ağının geliştirileceğini ve bu noktada çalışmaların hızla devam edeceğini ifade etti. Ankara ve Samsun’un birbirine bağlanmasını sağlayacak olan hızlı tren hattının Delice üzerinden entegre edileceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER