Ankara Sincan'da sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldüren lise öğrencisinin yargılanmasına başlandı

Ankara'nın Sincan ilçesinde sınıf arkadaşı H. Ü.'ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen lise öğrencisi E. N. D.'nin yargılanmasına başlandı. Ankara Batı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Ankara'nın Sincan ilçesinde sınıf arkadaşı H. Ü.'ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen lise öğrencisi E. N. D.'nin yargılanmasına başlandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 3 Şubat 2024 tarihinde Selçuklu Mahallesi İbni Sina Caddesi'ndeki parkta lise öğrencileri H. Ü. ve arkadaşı E. N. D. arasında tartışma yaşandı. E. N. D. yanında getirdiği bıçakla H.Ü'yü kalbinden ve bacağından yaraladı. Hastaneye kaldırılan H. Ü., burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli E. N. D., H. Ü. ile sınıf arkadaşı olduğunu, okul çıkışında maktul ile "kız meselesi"nden tartışmaları olduğunu ileri sürdü. E. N. D., öldürme kastıyla hareket etmediğini ileri sürerken otopsi raporunun gerekçe gösterildiği iddianamede, H. Ü.'nün ölümünün "kesici delici alet yaralanmasına bağlı büyük damar kesilmelerinden gelişen dış kanama ve buna bağlı gelişen komplikasyonlar olduğu" belirtildi.

LİSE ÖĞRENCİSİNİN "SINIF ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜĞÜ" GEREKÇESİYLE YARGILANMASINA BAŞLANDI

İddianamede,18 yaşını doldurmamış şüpheli E. N. D.'nin "tasarlayarak çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ankara Batı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öncesinde maktul H. Ü.'ın annesi N. Ü. ve avukatı Hilal Kurt adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Kurt, "Dosyada şu an tutuklu olan bir kişi var ancak diğer 4 kişi dosyada bilgi sahibi sıfatıyla ifade vermiş durumda. Bugün görülecek ilk duruşmada mahkemeden diğer 4 kişi hakkında da resen soruşturma başlatılmasını bekliyoruz. Adaletin yerini bulacağına inancımız sonsuzdur." dedi. E. N. D.'nin tutukluluk halinin devamına hükmedilirken duruşmanın 17 Aralık'a ertelendiği öğrenildi.

Öte yandan H. Ü.'nün okul arkadaşları da "Uyuşturucuya hayır" ve "H. için adalet" yazılı pankartlarla duruşmanın bitimine kadar adliye önünde bekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı