Ankara Sincan'da lunaparkta yangın çıktı!

Başkent Ankara'da yaz aylarında vatandaşlar günün geç saatlerine kadar parklarda ve mesire alanlarında vakit geçiriyor. Dün akşam vatandaşların eğlenmek için gittiği bir lunaparkta çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Sıcakların aşırı yüksek seyrettiği Ankara'da istenmeyen hadiseler sıklıkla yaşanmaya başladı. Çeşitli nedenlerden kaynaklanan yangınlar vatandaşlarda sonraki olaylar için tedirginlik oluşturmaya başladı.

Konu ile ilgili bir olayda Sincan'da yaşandı. Ankara'nın kalabalık ilçesi olan Sincan'da lunaparkta çıkan yangın büyük bir tedirginliğe neden oldu. Alevleri ve dumanları gören vatandaşlar olayın nedeninin ne olduğunu öğrenmeye çalıştı.

YANGIN LUNAPARK BOŞ OLDUĞUNDA ÇIKTI

Lunapark yangının nedeninin alanda bulunan bir poligon olduğu öğrenildi. Atış poligonunda çıkan yangından dolayı vatandaşlar hızlı bir şekilde itfaiye ekiplerine haber verdi.

Çok fazla elektronik aletin bulunduğu alanda yangın kısa bir süre içerisinde söndürülerek büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçildi. Yangının başladığı esnada lunaparkın kullanım dışında olması bir diğer teselli olarak nitelendirildi.

OLAYIN ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının söndürülmesinin ardından Sincan'daki emniyet ekipleri olay yerine gelerek yangının çıkış nedenini araştırmaya başladı. Soruşturmanın kısa sürede tamamlanması ve sorunun nedeninin ne olduğunun açıklığa kavuşturulması bekleniyor.

Sıcak havalarda insanların zarar görmesi kadar cihazlarda da aksamalar yaşanabiliyor. Bu nedenle kullanılan aletlerin kontrolünün tam olarak sağlanması önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER