Ankara Sincan’da gürültü yaptığı iddiasıyla üst kat komşularını öldüren zanlıya 5 kez müebbet hapis talebi!

Geçtiğimiz Kasım ayında Ankara Sincan’da gürültü yaptıkları iddiasıyla üst kat komşularını pompalı tüfekle öldüren zanlı için 5 kez müebbet hapis cezası talebi edildi.

Sincan'da üst kat komşularını öldüren zanlıya 5 kez müebbet hapis talebi

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede 13 yaşında olan maktul M.T. ve 10 yaşındaki maktul C.T’nin otizimli kardeşleri ile evde oyun oynadıkları sırada gürültü yapmalarından dolayı sanık T.Ü.’nün rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

Bu konu ile ilgili olarak T.Ü.’nün sıklıkla üst kattaki aileyi uyardığı, üst kat komşularından gelen seslere tahammül edemez hale gelmeye başladığı bilgisi yer aldı. T.Ü.’nün uyarılarının karşılıksız kaldığı anlatılan iddianamede, aynı binada yönetici olarak görev yapan E.Ö.’ye, “Ben bunları öldüreceğim, eşim bunların yüzünden öldü” dediği aktarıldı. 22 Kasım 2023 tarihinde gece saat 23.45 sıralarında üst kattan ses gelmesi nedeniyle sanık T.Ü.’nün yanına 14-15 adet av fişeği alarak komşularının evine gittiği ve aile bireylerine ateş açtığı kaydedildi.

"RİCADA BULUNDUĞUM HALDE SESLER KESİLMEDİ"

İddianemede savcılıkta alınan ifadesinde pişman olduğunu söyleyen T.Ü.’nün, “Üst katta oturan Turgut ailesinin çocukları günün her saatinde oyun oynayarak ses yapıyorlardı. Defalarca kendilerini uyardım, komşular aracılığıyla ricada bulunduğum halde sesler kesilmedi. Eşimin vefatından sonra bu seslere tahammül edemedim” dediği kaydedildi.

İddianamede, aynı aileden 2’si çocuk 5 kişiyi tüfekle öldüren sanık Tahsin Ünsür hakkında ‘kasten öldürme’, ‘çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ ve ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından 5 maktul için ayrı ayrı müebbet hapis cezası talep edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER