Ankara Sincan'da günlerdir su kesintisi olan mahallede büyük tepki!

İnsanların günlük hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi adına olmazsa olmazlar arasında su yer alıyor. Yerleşim yerlerine yetkililer tarafından sağlanan suda kesinti olduğunda büyük bir zorluk yaşıyor.

Ankara Sincan'da günlerdir su kesintisi olan mahallede büyük tepki!

İnsanın hayatta kalmasını sağlaması nedeniyle diğer gıdalardan çok daha farklı bir konumda olan su, temizlikten bakıma kadar bir çok alanda kullanılıyor. Günümüz hayatlarının suya bağlı olarak devam etmesi ise kesintilerin çok büyük bir mesele haline gelmesine neden oluyor.

SARAYCIKTA ZOR GÜNLER

Bu hayati konuya bir örnekte Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşandı. Saraycık mahallesinde 5 gündür suları kesik olan vatandaşlar zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Su şebekesinde yaşanan bir arızadan ötürü günlerdir susuz kalan vatandaşlarda sorun giderilene kadar geçici çözümler uygulamaya başladılar.

Bir vatandaş evlerine kokudan girilmediğini ve mahalleye getirilen su tankerinin izdihama neden olduğunu ifade ederek "En sonunda tankeri getiren adam bırakıp kaçtı" şeklinde konuştu.

ASKİ'DEN SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİ MESAJI

Bölgedeki vatandaşlarda ailece sıkıntılar çektiklerini ve yetkililerden bir türlü istediklerini alamadıklarını söyleyerek yaşadıkları durumu dile getirdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay "Mahalledeki pompalarımızdan biri arızalanmış durumda. O pompayı tedarik için de arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bugün yarın inşallah sorunu çözmüş olacağız" diyerek sorunla ilgilendiklerini belirtti.

Saraycık mahallesinde yaşayan vatandaşlar su sorununun çözülmesi için beklemeye devam ediyor. Ekipler ise ilgili yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER