Ankara Sincan Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde korkutan yangın!

Başkentte geceye damga vuran bir yangın olayı daha yaşandı. İlçe vatandaşlarının hizmetinde olan Atık su Arıtma Tesisinde kuru otlardan kaynaklı bir yangın meydana geldiği bildirildi.

Yaz aylarında Ankara'da korkulan yangın olayları birer birer gerçekleşmeye devam ediliyor. Yapısından dolayı yanmaya müsait bir bitki örtüsüne sahip olan Ankara'da en ufak bir tutuşma hızlı bir şekilde dev yangına dönüşebiliyor.

KURU OTLARDAN ÇIKAN YANGIN

Bu duruma bir örnekte Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşandı. Tatlar mahallesindeki Atıksu Arıtma Tesisinde bulunan kuru otlar bilinmeyen bir sebepten dolayı yanmaya başladı. Bir tesiste gerçekleşmesi nedeniyle ayrı bir panik oluşturan yangın alan içindeki trafolara kadar ulaşmayı başardı.

Çevredeki vatandaşlar geceyi aydınlatan alevleri endişeli bakışlarla izlerken yangından dolayı trafolarda patlamalar meydana geldi. Vatandaşlar yangını gördükleri anda itfaiye ekiplerine bir facia yaşanmaması adına ihbarda bulundu.

TRAFOLARDA PATLAMA

Hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri uzun ve titiz bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına almayı başardı. Tatlar Atıksu Arıtma Merkezinde yaşanan ve trafo alanında hasar yaşanmasına neden yangın ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Bir kamu tesisini etkilemesinden dolayı ayrı bir önem kazanan yangının kimlerin ihmali yüzünden gerçekleştiğinin kısa sürede belirlenmesi bekleniyor. Sürecin yakında tamamlanması ön görülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER