Ankara Sincan Lale Anaokulu “Open All Doors To Be Well” ile çocukların sosyal ilişkilerini geliştiriyor

Ankara Sincan Lale Anaokulu ve Bulgaristan’daki bir öğretmenin ortaklaşa yürüttüğü ve adı “Open All Doors To Be Well” olan eTwinning projesi ile çocukların ilişkileri ve gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Ankara Sincan Lale Anaokulu geliştirdiği projeyle çocukların sosyal ilişkilerini geliştiriyor

Ankara Sincan Lale Anaokulu öğretmenlerinden Şengül Dalgıç ve Bulgaristan’dan Atanaska Tacheva öğretmenin kuruculuğunu yaptığı "Okulumda İyi Oluş" temalı "Open All Doors To Be Well" adlı eTwinning projesine Türkiye, Bulgaristan, Litvanya, Azerbaycan, Yunanistan, Polonya ve Romanya’dan birçok öğretmen ve öğrenci katılım gösterdi.

PROJE İLE ÇOCUKLARIN GELİŞİM VE REFAH DÜZEYİ ARTIRILIYOR

Ankara Sincan Lale Anaokulu “Open All Doors To Be Well” ile çocukların sosyal ilişkilerini geliştiriyor

LifeComp çerçevesinde iyi oluş; bireylerin fiziksel, duygusal, sağlık duygusu, olumlu ilişkiler, dayanıklılık, amaç ve anlam duygusunu deneyimledikleri bir durum ve çevrede iyi olma hali olarak tanımlanırken projenin amacı LifeComp çerçevesine uygun olarak çocukların ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda okul, aile ve öğretmen işbirliğiyle tüm gelişim alanlarını desteklemek ve okulun refah düzeyini artırmak olarak kaydedildi.

Ankara Sincan Lale Anaokulu “Open All Doors To Be Well” ile çocukların sosyal ilişkilerini geliştiriyor - Resim : 2

“Open All Doors To Be Well” kapsamında, çocukların fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal refahı desteklenmesinin yanı sıra okul ortamının refah düzeyi de artırılarak yenilikçi bir okul yaklaşımı geliştiriliyor.

Ankara Sincan Lale Anaokulu “Open All Doors To Be Well” ile çocukların sosyal ilişkilerini geliştiriyor - Resim : 3

Ebeveynlerle iş birliği içinde, çocukların iyi olma halleri desteklenirken ailelere rehberlik edilerek bu konuda farkındalık yaratılırken uygulamalı etkinlikler ile çocuklara web 2.0 araçlarını kullanma becerileri kazandırılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER