Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç kilometre, ne kadar sürede gidilir?

Ankara ile Şereflikoçhisar arasındaki mesafenin kaç kilometre olduğu ve bu mesafenin ne kadar sürede gidileceği merak ediliyor.

Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç kilometre, ne kadar sürede gidilir?

Ankara'dan Şereflikoçhisar'a gitmek isteyen vatandaşlar, Ankara-Şereflikoçhisar arasındaki mesafenin ne kadar olduğunu araştırıyor.

Başkentten Şereflikoçhisar'a gitmeyi planlayan vatandaşlar, aradaki mesafeyi ve mesafenin kaç saat süreceğini merak ediyor. Ankara-Şereflikoçhisar arasındaki ortalama seyahat süresi yaklaşık olarak 1,5-2 saat sürüyor.

Ankara-Şereflikoçhisar arasındaki mesafe yaklaşık 148-150 kilometre civarındadır. Yol koşulları, hava durumu ve farklı etkenler nedeniyle ulaşım süresinde değişkenlik olabiliyor. Bir otomobille ortalama hızla gidildiğinde Ankara-Şereflikoçhisar arasındaki mesafe 1,5-2 saat sürüyor. Bazı kesimlerde yol çalışmaları olabileceğinden dolayı yola çıkmadan önce bu durumu kontrol etmeniz daha sağlıklı bir yolculuk yapmanızı sağlar.

Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç kilometre, ne kadar sürede gidilir?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TBMM TARAFINDAN ŞEREFLİ UNVANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Şereflikoçhisar, eski ve halk arasındaki ismiyle Koçhisar, Başkentin bir ilçesidir. Şereflikoçhisar, Ankara'nın güney sınırında yer alan, il merkezine en uzak ilçelerden biridir. Koçhisar olarak bilinen ilçenin adı Cumhuriyet döneminde Şereflikoçhisar yapılmış, yöre halkının Çanakkale’de verdiği şehitlerden ve gösterdiği kahramanlıklardan dolayı Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM tarafından Şerefli unvanı ile ödüllendirilmiştir.

Ankara AŞTİ otogarından otobüs ile Şereflikoçhisar'a gitmek isterseniz 150-300 TL aralığında bir ücret ödeyerek de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER