Ankara resmen kavruluyor! Başkentte sıcaklar tarihi rekora koşuyor

Başkent Ankara'da daha önce benzeri pek de görülmemiş sıcaklık artışı yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de alarma geçti ve vatandaşları belirli saat aralıkları için uyardı.

Ankara resmen kavruluyor! Başkentte sıcaklar tarihi rekora koşuyor

Ankara resmen kavruluyor! Başkentte sıcaklar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor - Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi küresel ısınmanın etkilerini görmeye başladı. Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının ardından Basra sıcaklarına teslim olan Ankara, daha önce eşi benzeri görülmemiş hava sıcaklıkları ile rekor kırıyor. Başkentte hava sıcaklıkları yükselmeye devam ederken termometreler neredeyse 45 dereceyi gösterdi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Yaşanan sıcaklık artışı vatandaşları zorlamaya devam ederken evde kalmak da artık çare olmamaya başladı.Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Valiliği vatandaşları saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken belirli tarihlere de dikkati çekti.

aw009755-06.jpg

Hafta boyunca hava sıcaklıklarının yükselişini devam ettireceği açıklanırken Ankara'da yaşayan vatandaşlar da sıcaklık nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNE ÇIKTI

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 11 derece üzerine çıkmasının ardından Ankara’da kavurucu sıcaklar, vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Başkentte Basra sıcaklarının etkisi devam ederken uzmanlar, Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceğini söylüyor.

aw009755-07.jpg

Ankara’da güneşten kaçmak isteyen vatandaşlar, Çankaya’da bulunan Kuğulu Park'ta gölge altında dinleniyor. Parktaki kuğular, fıskiyedeki su havuzu içerisinde serinlerken, vatandaşlar ise çeşmeden yüzüne su çarparak serinlemeye çalışıyor.

“BİZ YAŞLIYIZ, DAHA ÇOK BUNALIYORUZ”

Pursaklar’dan Kuğulu Park'a geldiğini belirten bir vatandaş, “Sıcaklardan kaçtık, geldik. Nispeten biraz daha serin ama çok sıcak. Çok sıcak, ne yaparız şaşırdık. Allah yardımcımız olsun. Allah tüm canlılara yardımcı olsun. Hayvanlara bak su diye yanıyorlar. Biz yaşlıyız, daha çok bunalıyoruz. Gençlerimiz çalışıyor, Allah onlara da kuvvet versin” dedi.

aw009755-05.jpg

“KLİMA DA ETKİ ETMİYOR”

“Klima da etki etmiyor. 2 dakika telefona bakıyoruz, telefon cayır cayır yanıyor.” diyen vatandaşlar, sıcak havalarda beyaz giyinmeyi tercih ettiklerini bildirdi. Öte yandan uzmanlar, yurt genelinde sıcak hava dalgasının pazar gününe kadar devam edeceğini söylerken, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER